Verspaning

Verspaning is een vorm van metaalbewerking, waarbij spanen van het materiaal worden verwijderd.

We doen dit met een machinepark, waarbij we CNC-machines en conventionele technieken combineren.

Verspaning van diverse materialen

Met ons uitgebreide machinepark zijn we in staat om diverse materialen te bewerken, of het nu gaat om frezen, draaien of kotteren. Veel voorkomende materialen die we bewerken zijn: staal, RVS, aluminium, messing, brons en kunststoffen.

Frezen

Met onze moderne CNC-freesbank zijn wij in staat om kleine tot (middel)grote producten te frezen. Deze freesbank is tevens voorzien van een 4e as, wat voor aanvullende mogelijkheden zorgt in het bewerken van materialen of onderdelen.

Draaien

We hebben een variatie aan draaibanken. Allereerst hebben we een moderne en veelzijdige CNC-draaibank, o.a. voorzien van een manoeuvreerbare Y-as met aangedreven gereedschap en een spildoorlaat (holle as) van 100 mm. Dit zorgt voor een grote flexibiliteit aan mogelijkheden op het gebied van metaalbewerking. Aanvullend beschikken we over meerdere conventionele draaibanken, voorzien van frequentiegestuurde motoren, digitale uitlezing en een spildoorlaat tot 140 mm.

Kotteren

Met onze kotterbank (conventioneel) zijn we in staat om producten en onderdelen te vlakken en met hoge nauwkeurigheid te voorzien van gaten of kamers.

Modern machinepark gecombineerd met conventionele en bewezen technieken.

Naast ons conventionele machinepark, waarmee we jarenlange ervaring en expertise mee hebben opgebouwd, investeren we ook in moderne apparatuur zoals onze CNC-freesbank en CNC-draaibank. Hiermee spelen we in op de technologische ontwikkelingen en de vragen uit de markt. Middels ons CAD/CAM systeem zijn we in staat om een 3D tekening te maken, waarbij we voorafgaand aan de daadwerkelijke metaalbewerking een digitale simulatie creëren. Dit helpt ons vooruit, nu en in de toekomst.

Constructiebedrijf van Vugt
– vakmanschap sinds 1962 

verspaningstechnieken

CNC Draaien

Computergestuurd maatwerk op een innovatieve draaibank.

CNC Frezen

Computergestuurd maatwerk op een innovatieve freesbank.

Conventioneel verspanen

Draaien, frezen of kotteren van objecten klein en groot.

Interesse in onze diensten op het gebied van verspaning?

Bezoekadres

Dokweg 2
4511 PW Breskens (Nederland)

Email

mail@vanvugt.nl

Telefoon

+31 (0)117 381 426

Certificeringen

ISO-9001
Gecertificeerd lasbedrijf