Bedrijfsinformatie

Wij staan klaar voor onze opdrachtgevers, en dat doen we inmiddels al 60 jaar.

Dit zorgt voor veel jarenlange samenwerkingen met onze klanten.

De kenmerken van ons constructiebedrijf.

We doen wat we zeggen, en we zeggen wat we doen.

Met veel van onze opdrachtgevers hebben we een jarenlange samenwerking opgebouwd. We streven naar een hoge klanttevredenheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Binnen ons bedrijf staat orde en netheid hoog in het vaandel. Dit kenmerkt ons in onze werkzaamheden, binnen onze werkplaats en in onze algehele manier van werken met onze klanten en leveranciers.

Vakmanschap gebaseerd op een ervaren en gemotiveerd team van medewerkers.

Ons bedrijf zou niet bestaan zonder de inzet en kunde van ons team. De meeste collega’s werken al jarenlang bij ons familiebedrijf en beschikken over een grote mate van ervaring en kennis. Hier zijn we dan ook trots op!

Constructiebedrijf van Vugt –
vakmanschap sinds 1962

Onze geschiedenis

1890: De oorsprong

De oorsprong van ons bedrijf ligt in handen van de familie Leenhouts. In 1890 is de heer Leenhouts een smederij / loodgietersbedrijf midden in het dorp Breskens begonnen. Deze smederij is in 1924 voortgezet door de zonen Izaak en Jan. Zij legden zich meer toe op de mechanische bewerking van metaal en kochten in 1938 hun eerste draaibank, wat zeer uniek was in de streek.

 

1962: Oprichting bedrijf

Gerard van Vugt, afkomstig uit Oude Tonge, nam het bedrijf in 1962 over van de gebroeders Leenhouts en zette het voort onder de naam Constructiebedrijf Van Vugt. Gerard is gestart met 1 medewerker en had voornamelijk constructiewerk in de landbouw. Niet veel later kwam daar service en constructiewerk voor de visserijsector bij. In korte tijd werd er gemoderniseerd en in 1968 werd de eerste nieuwe draaibank aangekocht.

 

1977: Uitbreiding loods

De haven van Breskens was niet alleen een vissershaven, er vonden ook veel handelsactiviteiten plaats. Uit deze bedrijvigheid ontstond veel onderhoud en constructiewerk aan verladingskranen, grondverzetmaterieel en de betoncentrale. Door het groeiproces kwam men ruimte tekort. In 1977 werd het bedrijfsgebouw vergroot d.m.v. het aanbouwen van een loods. Het aantal medewerkers was inmiddels uitgebreid naar 5 personen.

1987: Nieuwe locatie op Deltahoek

In de streek kwam steeds meer industrie en bedrijven werden opgericht Hier kwam werk uit voort met andere, hogere eisen. Het aantrekken van geschoolde technische mensen en het bijscholen van de bestaande medewerkers was een logisch gevolg. De ontwikkeling op lastechnisch gebied werd op de voet gevolgd. In 1979 werden de eerste draadlasmachines aangeschaft wat voor die tijd heel vooruitstrevend was. Intussen kwam zoon Peter van Vugt meer en meer in beeld, groeide op in het bedrijf en werd in 1984 medefirmant. Net als voorheen groeide het bedrijf uit zijn jas, er werkten reeds 7 medewerkers en werd er besloten om een geheel nieuw bedrijfspand te bouwen op het industrieterrein Deltahoek. In 1987 is dit pand in gebruik genomen.

1996: Uitbreiding locatie Deltahoek

In 1996 werd het bedrijfspand op de Deltahoek uitgebreid met een tweede loods, waarin een nieuw magazijn werd gecreëerd. Hierdoor ontstond de ruimte voor een eigen constructiewerkplaats voor het verwerken van roest vast staal (RVS), waardoor aan de hoge kwaliteitseisen vanuit de voedingsmiddelen- en suikerwerkenindustrie kon worden voldaan. Ook het kwaliteitscertificaat ISO 9001 werd in dat jaar behaald.

2002: Bedrijfsoverdracht

Huidig directeur Peter van Vugt werd na diverse jaren meedraaien in het bedrijf in 1984 medefirmant. In 2002 werd het bedrijf volledig overgenomen en vond de bedrijfsoverdracht plaats.

2011: Nieuwe locatie Dokweg

Het groeiproces van het constructiebedrijf bleef maar doorgaan. Er werden nog meer medewerkers aangetrokken en het vloeroppervlak werd te klein. Er kon niet meer geïnvesteerd worden door ruimtegebrek. Vergroten van het vloeroppervlak, of nieuwbouw was echter niet mogelijk op de huidige locatie. De enige optie was het nieuwe gedeelte van het bedrijventerrein Deltahoek waar in 2011 het nieuwe pand aan de Dokweg 2 in gebruik werd genomen.

 

2022: 60-jarig jubileum

In 2022 bestaat het constructiebedrijf 60 jaar. Waar het ooit begon met constructiewerk voor de landbouw en visserij op een conventionele manier, zijn we tegenwoordig een modern bedrijf met innovatieve CNC-machines en oog voor nieuwe technologische ontwikkelingen. Uiteraard met behoud van onze kennis, technisch inzicht en praktische aanpak die we in de afgelopen decennia hebben opgebouwd.

 

Interesse in onze diensten?

Bezoekadres

Dokweg 2
4511 PW Breskens (Nederland)

Email

mail@vanvugt.nl

Telefoon

+31 (0)117 381 426

Certificeringen

ISO-9001
Gecertificeerd lasbedrijf