Nieuws

De jeugd heeft de toekomst: BBL-leerling in beeld

Wie zijn de gezichten achter ons bedrijf?

We stellen ze graag aan u voor!

We hechten binnen ons bedrijf veel waarde aan het investeren in jonge mensen met interesse in techniek. Daarom zijn we al diverse jaren actief als Erkend Leerbedrijf. Vandaag maken we kennis met Brandon de Kroon, sinds 3 jaar werkzaam binnen ons bedrijf vanuit zijn BBL-opleidingstraject (Beroepsbegeleidende Leerweg)

Brandon: “Ik volg de MBO-opleiding als allround constructiewerker bij het Scalda in Vlissingen en ik zit momenteel in het 3e jaar van de opleiding. Dit betekent dat ik 1 dag per week naar school ga en 4 dagen per week aan het werk ben om praktijkervaring op te kunnen doen. Op school krijgen we de benodigde theoretische kennis, zoals het lezen van technische tekeningen, verschillende lastechnieken en materiaalkennis. Maar het meeste leer ik toch echt in de praktijk!”

“Het leuke aan het werk binnen Constructiebedrijf Van Vugt is dat ik hier de mogelijkheden krijg om een opdracht van A tot Z uit te kunnen voeren, zowel constructiebankwerk als ook verspaning. Dit laatste is niet direct een verplichting vanuit de opleiding, maar ik wil me graag zo breed mogelijk ontwikkelen zodat ik na afronding van mijn opleiding op diverse afdelingen inzetbaar ben.

Het is mooi dat hier binnen het bedrijf rekening mee wordt gehouden en de ruimte voor wordt gegeven. Daarnaast is het prettig om te merken dat collega’s hulpvaardig zijn als je vragen hebt of tegen bepaalde technische zaken aanloopt.”

Investeren in de toekomst, door het begeleiden van jong talent.

Het in dienst nemen van een BBL-leerling vraagt uiteraard ook het nodige van het bedrijf. Enerzijds is er sprake van een stuk praktijkbegeleiding in de werkplaats en anderzijds is er begeleiding vanuit kantoor om het organisatorische stuk en de beoordeling van werk te faciliteren. De voortgang wordt regelmatig besproken, waarbij gekeken wordt naar de ontwikkeling en voortgang aan de hand van onze ervaringen en de uitvoering van de praktijkopdrachten die vanuit school worden aangereikt.

Interesse in onze diensten?