Bedrijfsinformatie

Constructiebedrijf van Vugt is sinds 1962 het adres voor constructie- en verspaningswerk in Breskens (Zeeuws-Vlaanderen).

Wij staan klaar voor onze opdrachtgevers. En dat doen we inmiddels al bijna 60 jaar.

Met veel van onze opdrachtgevers hebben we een jarenlange samenwerking opgebouwd. We streven naar een hoge klanttevredenheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Binnen ons bedrijf werken we ordelijk en precies en hechten we veel waarde aan het nakomen van onze afspraken.

Geschiedenis

Lees hieronder meer over de geschiedenis en ontwikkeling van ons bedrijf.

1890: De oorsprong

De oorsprong van ons bedrijf ligt in handen van de familie Leenhouts. In 1890 is de heer Leenhouts een smederij / loodgietersbedrijf midden in het dorp Breskens begonnen. Deze smederij is in 1924 voortgezet door de zonen Izaak en Jan. Zij legden zich meer toe op de mechanische bewerking van metaal en kochten in 1938 hun eerste draaibank, wat zeer uniek was in de streek.

 

1962: Oprichting bedrijf

Gerard van Vugt, afkomstig uit Oude Tonge, nam het bedrijf in 1962 over van de gebroeders Leenhouts en zette het voort onder de naam Constructiebedrijf Van Vugt. Gerard is gestart met 1 medewerker en had voornamelijk constructiewerk in de landbouw. Niet veel later kwam daar service en constructiewerk voor de visserijsector bij. In korte tijd werd er gemoderniseerd en in 1968 werd de eerste nieuwe draaibank aangekocht.

 

1977: Uitbreiding loods

De haven van Breskens was niet alleen een vissershaven, er vonden ook veel handelsactiviteiten plaats. Uit deze bedrijvigheid ontstond veel onderhoud en constructiewerk aan verladingskranen, grondverzetmaterieel en de betoncentrale. Door het groeiproces kwam men ruimte tekort. In 1977 werd het bedrijfsgebouw vergroot d.m.v. het aanbouwen van een loods. Het aantal medewerkers was inmiddels uitgebreid naar 5 personen.

1987: Nieuwe locatie op Deltahoek

In de streek kwam steeds meer industrie en bedrijven werden opgericht Hier kwam werk uit voort met andere, hogere eisen. Het aantrekken van geschoolde technische mensen en het bijscholen van de bestaande medewerkers was een logisch gevolg. De ontwikkeling op lastechnisch gebied werd op de voet gevolgd. In 1979 werden de eerste draadlasmachines aangeschaft wat voor die tijd heel vooruitstrevend was. Intussen kwam zoon Peter van Vugt meer en meer in beeld, groeide op in het bedrijf en werd in 1984 medefirmant. Net als voorheen groeide het bedrijf uit zijn jas, er werkten reeds 7 medewerkers, en werd er besloten om een geheel nieuw bedrijfspand te bouwen op het industrieterrein Deltahoek. In 1987 is dit pand in gebruik genomen.

2002: Bedrijfsoverdracht

Huidig directeur Peter van Vugt werd na diverse jaren meedraaien in het bedrijf in 1984 medefirmant. In 2002 werd het bedrijf volledig overgenomen en vond de bedrijfsoverdracht plaats.

2011: Nieuwe locatie Dokweg

Het groeiproces van het constructiebedrijf bleef maar doorgaan. Er werden nog meer medewerkers aangetrokken en het vloeroppervlak werd te klein. Er kon niet meer geïnvesteerd worden door ruimtegebrek. Vergroten van het vloeroppervlak, of nieuwbouw was echter niet mogelijk op de huidige locatie. De enige optie was het nieuwe gedeelte van het bedrijventerrein Deltahoek waar in 2011 het nieuwe pand aan de Dokweg 2 in gebruik werd genomen.

 

Interese in onze diensten?

Heeft u interesse in onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met u mee!

Adres

Dokweg 2
4511 PW Breskens

Neem contact op

mail@vanvugt.nl
(+31) 117 381 426

Certificering

ISO-9001